16-åringen hittades död i Frennarpsskogen. Den 18-årige man som suttit anhållen, misstänkt för medhjälp till mordet på en 16-åring i Halmstad, är försatt på fri fot. Foto: Sveriges Radio.
16-åringen hittades död i Frennarpsskogen. Den 18-årige man som suttit anhållen, misstänkt för medhjälp till mordet på en 16-åring i Halmstad, är försatt på fri fot. Foto: Sveriges Radio.

Misstänkt 18-åring släppt

2:17 min

Den 18-årige man som suttit anhållen, misstänkt för medhjälp till mordet på en 16-åring i Halmstad, är försatt på fri fot.

18-åringen anhölls i tisdags och senast i dag var åklagaren tvungen att besluta om han skulle häktas eller inte. Mannen släpptes i går kväll.

– Efter ett sent och väldigt noggrant förhör beslutade åklagaren att personen skulle friges, säger Cecilia Bergsten, chef för polisens grova brottsgrupp i Halland.

Hon fick under kvällen besked om att åklagaren inte tycker att bevisen håller för att få honom häktad.

Mannen är fortfarande formellt skäligen misstänkt för medhjälp till mord.

– Det kan komma att förändras, säger Bergsten.

18-åringen har hela tiden nekat till anklagelserna.

Har de här dagarna fört utredningen framåt?

– Ja. Lite klokare har vi blivit. Men det är inget jag kan kommentera närmare just nu eftersom utredningen kommer att fortsätta.

Nya förhör ska hållas, enligt Cecilia Bergsten som också säger att det inte finns någon annan misstänkt just nu. Några nya namn har heller inte dykt upp i utredningen under veckan.

Vad tror du om möjligheterna att få mordet löst?

– Det kommer att bli svårt men samtidigt ger vi oss inte. Vi kämpar på.

Det var 2014 som den 16-årige pojken hittades död i en bäck på Frennarp i Halmstad.

SVT Nyheter Halland var först med nyheten att 18-åringen försatts på fri fot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista