Halmstad kommun hotas med miljonvite

Halmstad kommun gör inte tillräckligt för att få en skolelev att gå till skolan, det anser Skolinspektionen och drämmer till med ett rekordstort vite om kommunen inte skärper sig.

Det handlar om en elev som sen 2013 har haft mycket hög frånvaro. Skolinspektionen har två gånger tidigare, med krav om vite uppmanat Halmstad kommun att göra något för att få eleven till skolan. Kommunen har provat på olika sätt, bland annat erbjudit taxiresor till skolan och kortare skoldagar. Kontakter har också funnits med flera andra resursställen, till exempel Specialpedagogiska skolmyndigheten. Men inget har hjälpt, och sen förra hösterminen har eleven, som nu går i sjuan, överhuvudtaget inte varit i skolan.

Med hänvisning att kommunen har " ett långtgående ansvar för att elever ska få sin rätt till utbildning" begär Skolinspektionen åter att kommunen ordnar upp frågan,  denna gång med krav på största möjliga vite, en miljon kronor, om så inte sker före 11 april.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista