Barnprotest mot nerläggning av Holms skola. Foto: Sveriges Radio
Barnprotest mot nerläggning av Holms skola. Foto: Sveriges Radio

Skolorna i Holm och Slättåkra behövs när barnen blivit så många

"Det handlar om realpolitik"
1:20 min

Centerpartiets halmstadkrets begär  att Moderaterna och Socialdemokraterna tänker om när det gäller nerläggning av skolorna i Holm och Slättåkra.

– När det oväntat kommit så många nya barn till Halmstad kommun att vi har platsbrist i skolorna har vi en helt annan situation som vi måste ta ställning till nu, säger Henrik Andersson ordförande i Centerns halmstadkrets.

Moderaterna och Socialdemokraterna förespråkar nerläggning av de två skolorna, med motiveringen att de är för små för att kunna bedriva en kvalitativ undervisning. Hur påverkas det argumentet av vad centern säger nu?

– Både Slättåkra och Holms barn visar otroligt bra resultat så det finns ingen kvalitativ aspekt av att lägga ner skolorna.

Är halmstadcenterns uppmaning att tänka om ett realpolitiskt förslag eller mer att ni driver er kamp för de två skolorna ända "in i kaklet"?

– Det är ingen ideologisk fråga, utan ett realpolitiskt behov av en ordentlig och snabb analys utifrån de ändrade förutsättningarna, för barnens bästa, säger Henrik Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".