Kvinnodagen. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix
I Sverige firar vi internationella kvinnodagen genom att belysa jämnställdighets-frågor i samhället och politiken. Bland annat genom demonstrationståg. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix

Kvinnodagen blev politik – kommunen betalar

När SD ville sponsra firandet i Kungsbacka drog sig S ur.

Sverigedemokraterna fick Socialdemokraterna att dra sig ur Kungsbackas gemensamma firande av internationella kvinnodagen vilket har lett till att kommunen står för firandet i år.

Beslutet togs efter att Sverigedemokraterna bestämt sig för att sponsra firandet den 8 mars.

Något som däremot inte blir av eftersom kommunen valt att stå för kostanden. De anser att dagen blivit politik något som inte var meningen.

Ordförande för Socialdemokraterna i Kungsbacka, Alf Olofsson, säger att partiet inte vill fira tillsammans med något parti som driver den typ av politik som Sverigedemokraterna gör på jämställdhetsområdet.

– Vi hakar inte på firandet, vi får se vad vi gör istället, säger han.

Sverigedemokraternas gruppledare, Carita Boulwén, säger att det hela är sorgligt och att de jobbar på olika sätt för kvinnors rättigheter.

– Jag fattar inte varför Socialdemokraterna har gjort politik av det här nu, säger hon.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista