HK Drott tar timeout.Foto:Patric Ljunggren Sveriges Radio
1 av 2
HK Drott tar timeout. Foto: Patric Ljunggren Sveriges Radio
Christian Albinssons galna idé blev verklighet. Foto: Henrik Martinell / Sveriges Radio
2 av 2
Christian Albinsson. Foto: Henrik Martinell / Sveriges Radio

Drott nära konkurs

2:00 min

Nu är det skarpt läge för handbollsklubben Drott. Får man inte fram pengar inom en månad så kan föreningen gå i konkurs.

– Läget är så pass akut att det kan bli konkurs, säger Christian Albinsson, kommunikationsansvarig i HK Drotts styrelse.

Om hur länge då?

– Ja går man inte in och får extra stöd så handlar det om månader. Eller veckor, säger han till P4 Halland.

En tuff ekonomi, sist i Elitserien, spelare som lämnar och turbulens i styrelsen. Ja, de senaste åren har varit jobbiga för Drott och nu behövs cirka en och en halv miljoner kronor akut för att rädda klubben från konkurs.

– Det har ju inte gått så bra som vi trodde. Då kommer mindre publik och färre sponsorer och då blir det färre idéella som engagerar sig, säger han. 

– Det blir en spiral neråt som är jättejättesvår att vända, säger Christian Albinsson. 

Men Christian Albinsson har förhoppningar om att de akuta ekonomiska bekymren löser sig nu i helgen. På söndag har styrelsen nämligen ett möte och dit ska ett tiotal sponsorer komma, som redan har flaggat för att de tänker gå in med en slant.

- Peppar peppar ta i trä, i den här branschen är inget klart förrän det är klart.

Men ni löser ju ett akut hot i helgen i såfall, men hur ska ni göra för att det inte ska hända igen?

- Jag tror att nyckeln är ungdomarna. Man måste börja bygga underifrån. Komma ner till allsvenska och bygga ett nytt gäng och ett nytt lag. Sanera ekonomin och börja om lite grann, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista