Dan Gustavsson, ordförande Halmstad Hammers och Katarina Da Silva, materialare och även målvakt i klubbens damlaget. Foto: Sara Öster/Sveriges Radio.
Dan Gustavsson, ordförande Halmstad Hammers och Katarina Da Silva, materialare och även målvakt i klubben damlaget. Foto: Sara Öster/Sveriges Radio.

Hammers hoppas på 3000 i publiken

"Södertälje har ju inga direkta huliganer"
4:18 min

Halmstad Hammers är redo för den första play-off mot Södertälje.

I kväll står Halmstad Hammers inför ett tufft möte mot favoriterna Södertälje SK i den första playoff-matchen.

Bäst av tre vinner och går vidare till kval mot allsvenskan.

P4 Halland var på plats och tog tempen i Halmstad Arenas ishall. Nu var det tomt och tyst, men Dan Gustavsson, ordförande för Halmstad Hammers tror på stort tryck i kväll.

– Ja, hallen tar ju in 4000 så att över 2000 är ju jättebra. Och blir det över 3000 är det ju bingo, säger Dan Gustavsson.

Under en vanlig så kallad seriematch brukar hockeylaget ha mellan 400 och 450 besökare. Ikväll blir det alltså med stor sannolik ett ökat antal på läktaren.

– Rent organisatoriskt är det som vilken match som helst, man måste bara bemanna fler kiosker och fler vid insläppet. Säkerheten ser bra ut och Södertälje har ju inga direkta huliganer. Men poliser kommer finnas på plats, säger Dan Gustavsson.

Det är många ideella krafter som kommer hjälpa till ikväll, och de flesta är hockeyföräldrar som har spelande barn i föreningen.

– Under en vanlig match brukar vi räkna med att det går åt 150 frivilligtimmar, denna gången blir det minst 200 frivilligtimmar. De dyker upp redan mellan klockan 17-18 och går sedan hem när matchen är slut.

Och Dan, vad säger hjärtat för resultat i kväll?

– Stämningen är god i truppen, och jag tror det blir ett mål mer än motståndaren.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".