Ulla Winblad, Foto: Muhamed Ferhatovic SR Halland.
Ulla Winblad, Foto: Muhamed Ferhatovic SR Halland. Foto: Ulla Winblad, Foto: Muhamed Ferhatovic SR Halland.

Finns positiva sidor av livet som politiker

2:00 min

De senaste dagarna har P4 Halland berättat om politiker som drabbas av hot och trakasserier - men de allra flesta har inte råkat ut för något negativt.

Det finns positiva exempel på hur bra det är att vara politiker, så känner Ulla Winblad, (S), som sitter i kommunfullmäktige i Halmstad.

– Varje gång man pratar om en politiker som känner sig hotad eller som är hotad så är det ett hot för mycket. Men det gäller också att sprida det positiva kring att vara politiker. Värdet av att vara politiker är att man får möta så många människor som har tankar, funderingar och som stoppar en på stan som undrar eller vill säga någonting om ett politiskt beslut, säger hon.

En annan politiker som kommenterar är inne på samma spår som Ulla Winblad. I enkäten skriver politikern, som är från Varberg, att:

"Det är viktigt att lyfta fram alla fantastiska möten med människor som man får i det politiska arbetet."

Ulla Winblad lyfter fram ett positivt exempel på feedback som hon fått utifrån sin roll som politiker. 

– För ett tag sedan lade vi från Socialdemokraterna en motion om utvecklingen av Bastionen. Många Halmstadsbor har sagt att det är bra när vi engagerar oss. Det är jättekul när man blir stoppad på stan. Det är inte alltid så att alla tycker som jag, men då får jag en tankeställare och en ny infallsvinkel, säger Ulla Winblad, (S). 

Hon känner som många andra politiker, som svarat på P4 Hallands enkät, att debattklimatet hårdnat i samhället. Men hon känner dels att politiker måste börja prata mer om vilka positiva sidor det finns av att vara med i ett politiskt parti, men också att hålla god ton mot varandra. 

– I fullmäktige känner vi att vi måste vara ett föredöme och föra debatten på en hyfsad nivå. Klimatet i fullmäktige är bra och det är mjukare än tidigare, säger Ulla Winblad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista