Olyckan vid Onsalamotet på E6:an orsakade långa köer och att trafiken gick i snigelfart. Foto: Per Söderhjelm
1 av 3
Olyckan vid Onsalamotet på E6:an orsakade långa köer och att trafiken gick i snigelfart. Foto: Per Söderhjelm
Josefine Sjöstrand
2 av 3
Josefine Sjöstrand som bor i Onsala. Foto: Daniel Gustafsson / Sveriges Radio
Lars Björkman på Kungsbacka kommuns teknikförvaltning
3 av 3
Lars Björkman på Kungsbacka kommuns teknikförvaltning. Foto: Daniel Gustafsson / Sveriges Radio

Nya Onsalavägen löser inte omledningsproblem

1:19 min

I planen för den nya Onsalavägen har man inte tagit hänsyn till omledningar vid olyckor.

För några veckor sedan blev det stora köer på Onsalavägen när trafiken leddes om efter olyckan med släpet som blev hängande över E6.

Att Trafikverket nu beslutat att bygga en ny väg löser inga problem vid omledningar. Det säger Josefine Sjöstrand som bor i Onsala.

– Det blir ingen som helst skillnad om det är ett problem på E6, eftersom den nya Onsalavägen leds ut på den gamla vägen.

När det sker olyckor på E6 är Onsalavägen en väg som används vid omledningar av trafiken. Men det var inte bara i Onsala det blev långa köer vid olyckan med släpet, utan även norrut längs E6.

Kungsbacka kommun är medveten om den nya vägens begränsningar. Olyckor där trafiken leds om händer sällan. Därför har man inte tagit hänsyn till det vid bygget av vägen, säger Lars Björkman vid kommunens teknikförvaltning.

– Under mina 30 år på kommunen så har det kanske skett fem olyckor där trafiken har behövt ledas om. Det är alltså inte ofta det inträffar, men när det gör det så finns ett system för när man ska leda om trafiken, säger Lars Björkman.

När det gäller personbilar och lastbilar så får man acceptera köer, men vi vill inte ha någon trafik med farligt gods in i stan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista