Emblem på polisens uniform Foto: Janerik Henriksson/TT
Emblem på polisens uniform Foto: Janerik Henriksson/TT

Skärpt säkerhet på möte om flyktingar

2:22 min

Kungsbacka kommun har beslutat att informera om planerade flyktingboenden.

Tre uniformerade poliser kommer vara på plats när kommunen har ett möte om flyktingsituationen i Kungsbacka.

Kommunen stärker upp med ordningsvakter. Mötet för allmänheten hålls på Elof Lindälvsskolan.  

– Med tanke på de tongångar som har varit på en del webbforum, där folk uppmanar varandra att komma och protestera. Vi vet att en del i föreningar och allmänheten upplever ett obehag inför att komma på mötet, säger Lina Färm som är kommunikatör på Kungsbacka kommun. 

Bakgrunden till mötet är en förändrad kommunikationsstrategi i kommunen. Från att hemlighålla planerade boenden till att börja informera.

Kommunalråd Ulrika Landergren (L), kommundirektör Ann-Charlotte Järnström och integrationschefen Fredrik Geijer deltar på mötet.

– Jag kan verkligen förstå att gemene tycker att det är obehagligt att gå på ett möte om folk ställer sig upp och driver ganska hård politisk propaganda, säger kommunikatören Lina Färm.

Det finns inga hot mot själva mötet, berättar hon, däremot finns det en rädsla bland en del av deltagarna.

– Vi har människor som vi vet kommer till det här mötet som på riktigt är utsatta för hot. Och det är också litegrann med tanke på dem som vi har polis på plats, säger Lina Färm, kommunikatör på kommunen.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista