Integrationsmöte i Kungsbacka
1 av 3
Integrationsmöte i Kungsbacka Foto: Daniel Gustafsson / Sveriges Radio
Roger Larsson
2 av 3
Roger Larsson, ordförande i partiet Kungsbackaborna. Foto: Daniel Gustafsson / Sveriges Radio
Kristoffer Jennerud
3 av 3
Kristoffer Jennerud Foto: Daniel Gustafsson / Sveriges Radio

Lugnare än väntat på integrationsmöte

2:29 min

I går kväll höll Kungsbacka kommun ett möte i Elof Lindälvsgymnasiets aula för att informera om flyktingsituationen och om hur kommunens integrationsarbete ser ut.

Trots aggressiva diskussioner på sociala medier inför mötet och förstärkt säkerhet med polis och ordningsvakter gick det relativt lugnt tillväga. P4 Halland var på plats och pratade med några av deltagarna.

Inte ett speciellt bra möte, jag utgår ifrån att alla som har ett arbete gör ett bra jobb.

Utifrån förutsättningarna höll de en hyfsad nivå på dialogen.

Inför mötet hade det förekommit en del hätska diskussioner på sociala medier och olika grupper hade uppmanat personer att gå på mötet för att sprida sitt budskap.

Kommunalrådet Ulrika Landergren, (L), tycker ändå att det blev en sansad diskussion på mötet.

– Det finns länkar, jag får mail om rätt otrevliga saker och det finns facebookgrupper, men det finns ju positiva sidor också. Några som inte vill att vi ska ta emot några alls de försöker sprida sitt budskap, men jag tycker ändå att det var en väldigt bra spridning på människor här i dag, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista