Lapp på dörren till ClearCar i Halmstad. Foto: Muhamed Ferhatovic SR Halland.
1 av 2
Foto: Lapp på dörren till ClearCar i Halmstad. Foto: Muhamed Ferhatovic SR Halland.
Kunder möttes idag av stängd dörr. Foto: Muhamed Ferhatovic SR Halland.
2 av 2
Kunder möttes idag av stängd dörr. Foto: Muhamed Ferhatovic SR Halland. Foto: Kunder möttes idag av stängd dörr. Foto: Muhamed Ferhatovic SR Halland.

Bilbesiktning tvingades stänga - kunder chockade

ClearCar förlorar sitt tillstånd att bedriva bilbesiktning i Sverige och kunderna i Halmstad möttes av en stängd dörr. 

– Bilen ska besiktigas i dag, vad ska jag göra? Jag har betalat ju, säger Maria Gren utanför bilbesiktningen i Halmstad.

Så sent som i måndags besiktigade hon en annan bil där.

- Är besiktningen ogiltig då? Jag fick ingen information från företaget alls. Det är vansinnigt detta ju, man ska kunna lita på dem

Swedac är den statliga myndighet som beslutat att besiktningsföretaget ClearCar inte längre får besiktiga bilar. Myndigheten gjorde en kontroll som visade att företaget inte uppfyller kraven. 

– Jag undrar varför informationen om detta inte kommit till mig? Jag har bokat och betalat. Känner lite panik för att jag som många andra är ute i sista stund för att besiktiga bilen. På dörren står det att stationen är stängd, men ingen förklaring till varför, säger bilägaren kunden Rebecka Valentin som också åkt förgäves till besiktningen i Halmstad.

På företagets hemsida står det att de som bokat och betalat i förväg ska få sina pengar tillbaka. ClearCar har också överklagat beslutet till förvaltningsdomstolen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista