ATG, AB Trav och Galopp. V75- och V64-kuponger.
Foto: Jessica Gow/Scanpix

En dubbel i travets elitserie

V75 är travets elitserie. Här vill varje kusk och tränare vara med och fajtas. Helst varje lördag.

Johan Untersteiner hade som vanligt laddat lite extra till tävlingarna på hemmabanan Halmstad. Det blev två segrar till stallet.

– Det är jättetufft på V75 och jag väldigt nöjd med två vinster, sade han.

Johan Untersteiner vann den första avdelningen med West Wing efter ett bra slutvarv. Det var hårt tempo i täten vilket gynnade den starke åttaåringen som satt perfekt i främre träffen i andraspår.

– Man kan spekulera hur många gånger som helst hur ett travlopp ska köra men det här kunde man ju inte räkna ut. Kul att stämde för oss och det var en perfekt start på V75-dagen, sade Untersteiner.

I loppet efter vann lärlingen Kevin Oscarsson med Carroâ??s Girl. Även den segern kom via en stark långspurt.

– Carro´s Girl visste verkligen vad det här gick ut på. Hon var lite slö under loppet men när jag tryckte på gasen i sista sväng tog hon i och avgjorde säkert, sade Oscarsson som tog karriärens andra V75-seger.

För Johan Untersteiner var det årets två första V75-segrar till stallet.

– Vi har inte haft så mycket att köra med tidigare i vinter, de bästa hästarna har tränats för att börja tävla lite senare. Men det ser bra ut i stallet, vi har drygt 90 hästar i träning och om några månader är nya stallet klart. Det kommer förhoppningsvis att bli ett bra 2016.

Welcome skrällde

Omgångens största skräll kom i V75-4 genom Welcome som vann till 56 gånger pengarna. Hemmakusken Peter Ingves var uppsatt som kusk men tvingades lämna återbud på grund av ett elakartat ryggskott. Conrad Lugauer fick chansen i sulkyn och styrde femåringen till säker seger efter en fin avslutning i tredje- och fjärdespår.

Nöjd tränare var Mats Rånlund.

– Jag har inte många hästar i träning (23) så en V75-seger känns väldigt bra, sade Rånlund.

Men det höll på att bli en olycka efter segerceremoni och kuskintervju. Welcome var fortfarande pigg efter sin vinst och sprang runt, runt. Hästen kom farligt nära en traktor med efterföljande redskap. Efter ett mindre cirkusnummer kunde man dock lugna ner Welcome och Lugauer fick tag i tömmarna.

Seger för Kihlström

Gulddivisionsloppet hade plockats bort från V75-kupongen av ATG. Märkligt kan tyckas eftersom lopp höll fin sportslig klass med flera kända hästar. Peter Untersteiner hade två hästar med i loppet, han valde själv att köra Dream Takes Time medan Örjan Kihlström fick chansen bakom Nothing But Klass.

Och Kihlström var felfri i sulkyn. Snabb start till spets, ett lugnt mellanvarv, för att sedan sätta full fart i sista kurvan. Spring Erom, skrällvinnare för två veckor senare, avslutade väldigt starkt som tvåa med Björn Goop i sulkyn. Båda ekipagen fick tiden 1.12,7, men Nothing But Class höll undan med några centimeter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista