Här ska multiparken ligga hoppas Jörgen Ek i skateboardklubben. Foto: Magnus Hagström/Sverigesradio.
Här ska multiparken ligga hoppas Jörgen Ek i skateboardklubben. Foto: Magnus Hagström/Sverigesradio.

Multiparkens öde avgörs i dag

Varbergs ledande politiker ska besluta om den planerade multiparken vid Ankaret.

Beslutet idag i kommunstyrelsen handlar om kommunen ska satsa på att ändra detaljplanen för området. Senare kommer man i så fall att ansöka om dispens för det strandskydd som i och med ändringen av detaljplanen kommer att träda i kraft hos Länsstyrelsen.

Kommunstyrelsen väntas säga ja till beslutet idag, vilket för planerna på en multipark vid Ankaret vidare, men röster har höjts för att låta kommunfullmäktige avgöra frågan.

– Rent juridiskt räcker det att vi i kommunstyrelsen fattar beslutet, sa Ann-Charlotte Stenkil, kommunstyrelsens ordförande till P4 Halland när arbetsutskottet fattade beslutet för ett par veckor sedan.

– Men lyfts det många röster så kanske vi får skjuta över det till kommunfullmäktige, sa hon också.

September 2013 valde Varbergs ledare politiker just Ankaret som den bästa placeringen att jobba vidare med för att få till en multipark någonstans i kommunen. En park med aktiviteter som vänder sig till oorganiserad sport och streetkultur. En utredning som tjänstemännen i kommunen lät göra pekade på Håsten som en lämplig placering, främst eftersom strandskyddet troligtvis kommer att sätta stopp för parken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista