Roger Krook, krögare till testrestaurangen. Foto: Sara Öster/Sveriges Radio.
Roger Krook, krögare till testrestaurangen. Foto: Sara Öster/Sveriges Radio.

Halmstads uteserveringar får vara öppna längre

3:06 min

Nu är det fullt möjligt för restauranger och kaféer i Halmstad att ansöka om en förlängd uteserveringsperiod.

I måndags kom beslutet från Halmstad kommun. Under de senaste åren har flera näringsidkare framfört önskemål om en förlängd uteserveringssäsong, och det ska nu bli fullt möjligt att ansöka om en sådan. 

Uteserveringarna kan få hålla öppet från påskveckan till och med 15 januari 2017. Tidigare har perioden varit mellan 15 april till 15 oktober.

Restaurangen The Bulls Pub var förgående år en testrestaurang som hade uteserveringen öppen från påskhelgen till slutet av december.

– Det fungerade bra på helgerna när det var tryck här inne, men på vardagarna var det väl lite mindre folk. Sen hade vi nog en gynnsam höst också med hyfsat väder, säger Roger Krook, ägare till krogen.

Enligt Roger Krook har en förlängd uteserveringsperiod gynnat restaurangen. Det har resulterat i en ökad omsättningen och kan leda till att de behöver anställa fler personer. 

Krogen kommer ansöka om tillstånd för att driva uteservering under en längre period även i år, och Roger är glad att fler restauranger i staden också kommer ha den möjligheten.

– Det fungerar ju i andra städer. Varför skulle det inte fungera här? Staden måste utvecklas, gå vidare och förstå att vi är inne på 2016. Vintrarna här är ju inte lönsamma än så länge, men det kanske kan bli det nu när man har möjlighet att göra något sånt här, säger Roger Krook.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista