Fr v: Erik Gruber, Jan Alexandersson och Noah Bengtsson
1 av 2
Fr v: Erik Gruber, Jan Alexandersson och Noah Bengtsson Foto: Muhamed Ferhatovic SR Halland
Fiskemässan 2016.
2 av 2
Fiskemässan 2016. Foto: M Ferhatovic SR Halland

Fiske för stora och små på biblioteket

1:34 min

Många fiskeintresserade besökte på lördagen sport- och flugfiskemässan på stadsbiblioteket i Halmstad.

Föreläsningar om fiske, konst och prova-på stationer fanns det gott om. Erik Gruber är fiskeintresserad och ville idag lära sig flugbindning. 

– Det är väldigt pilligt och jag har aldrig testat detta förr. Det svåra är att hålla isär allt när man ska tvinna. Man har en krok sen tvinnar man lina och lägger material emellan, säger Erik Gruber. 

Hantverkare, debatter, filmer, föreläsare och mycket annat fanns att ta del av på mässan som hölls på stadsbiblioteket i Halmstad.
Arrangörer är Nissans vänner och sportfiskeklubben laxen. Och intresset för fiske växer bland unga, så känner Jan Alexandersson ungdomsledare på sportfiskeklubben laxen

– Vår ungdomsverksamhet växer och även här kommer unga och vill testa, säger Jan Alexandersson. 

Noah Bengtsson visar upp en fluga han gjort.

– Jag är ganska van vid att göra flugor, det roligaste med fiske är att få napp.

Förutom flugbindning och föreläsningar kunde man också uppleva fiskekonst. – Det är jättekul att få komma ut och visa det man gör, ibland målar jag en öring ibland någonting annat. Allt beror på inspirationen, säger Charlotte Axén, konstnär.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista