Vårsolen får snön att smälta bort, enligt SMHI. Foto: Sveriges Radio.
Vårsolen får snön att smälta bort, enligt SMHI. Foto: Sveriges Radio.

SMHI: Snön försvinner

"Solen har ganska mycket makt ändå"
2:14 min

Hur långt bort är våren egentligen? Lyssna på senaste prognosen.

– Vi har ett snöfallsområde som har passerat. Det kommer att lätta allt mer här och få mer regninslag. Men det är nog inte uppehåll förrän i eftermiddag, säger Annie Persson, meteorolog på SMHI.

I de inre delarna har det kommit uppemot åtta centimeter snö medan det längs kusten är betydligt mindre snömängder med ett par centimeter snö, enligt SMHI.

– Jag tror inte att den här snön kommer att ligga särskilt länge. Solen har ganska mycket makt ändå, det är ju faktiskt vår. Temperaturerna stiger ändå upp mot en två-tre plusgrader. Det kommer också börja töa så småningom, säger Annie Persson på SMHI.

Har vi mer vår i morgon?

– Ja, kanske man kan få lite vårkänslor i morgon. Vi har i alla fall lite större chans att se solen i morgon, även om det inte är hela dagen. Och då kan temperaturerna stiga lite högre med solens hjälp.

– Vi har ganska stabilt och ganska torrt väder i början av veckan. Det är först till helgen det ser ut som att det kan komma mer nederbörd.

Kan du se om det är varmare tider på väg?

– Till helgen får vi ändå in lite varmare luftmassa, men i och med att vi även har nederbörd gör ju inte så mycket för vårkänslorna kanske. Men absolut, snart tror jag nog att de ska komma. Men det inte nåt klart och tydligt som jag ser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".