Förskola och skola.
Nya Kvibilleskolan kommer att ha plats för över hundra elever. Foto: Henrik Martinell

Efter nedläggningshotet: Kvibilleskolan byggs ut

Det blir en F–6-skola i Kvibille. Det beskedet lämnade barn- och ungdomsnämndens ordförande Tove Bergman till föräldrar och Kvibille Allförening på ett möte igår.

Efter besked om att Kvibilleskolan skulle få vara kvar i den stora omorganisationen av skolorna i Halmstad så väcktes frågan om det skulle bli en F–3- eller en F–6-skola. Tove Bergman säger att skolans rektor, personal och tjänstemän på kommunen alla förordar en F-6 skola. Och i och med eleverna från Slättåkra skola så kommer också elevantalet vara tillräckligt.

Det krävs en tillbyggnad av skolan och därför kommer det dröja ett par, tre år innan skolan kan ha undervisning upp till årskurs sex. Det behövs också pengar i budget.

– Det tillhör inte vanligheterna att kunna ge besked innan det politiska beslutet är fattat, men det kändes skönt att kunna göra det, säger Tove Bergman.

Det politiska beslutet fattas den 23 mars, men det är redan klart att majoriteten av politiker är för. Det här innebär också att Kvibilleskolan kommer att ha över hundra elever som är den nedre gräns som kommunen har satt när det gäller elevantal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista