Sahlgrenska huvudentrén. Joel Eriksson/Sveriges Radio
Flickan fördes till Sahlgrenska i Göteborg. Joel Eriksson/Sveriges Radio

16-åringens mamma: Hon är mörbultad

0:50 min

Den 16-åriga tjej som ska ha blivit misshandlad i går i Kungsbacka är kvar på sjukhus. Nu vill hennes mamma stoppa ryktesspridningen.

Det var i går eftermiddag, efter 17, som 16-åringen var på väg till gymmet när hon ska ha blivit attackerad av tre män som misshandlade henne vid hamnplan i Kungsbacka.

Hon fick åka till sjukhus där hon sedan dess har varit kvar. Vi har pratat med flickans mamma som säger att flickan är mörbultad både fysiskt och psykiskt och att hon fortfarande inte har någon känsel i benen.

Polisen har inga vittnen och gör under dagen teknisk undersökning och knackar dörr för att försöka ta reda på vad som hänt och är tacksamma för tips.

Efter att misshandeln blev känd igår har det satt igång en ryktesspridning, inte minst på nätet, och det vill mamman sätta stopp för.

Hon säger till oss att det har blivit så mycket rasism och hon vill apropå det säga att i det svåra som hänt så spelar hudfärgen ingen roll utan att det handlar om ondska och idioti.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista