Flicka utsatt för våldtäktsförsök i Kungsbacka

0:39 min

Polisen utesluter inte samband med måndagens misshandel av en 16-åring.

Vid sjutiden i går kväll inträffade ett våldtäktsförsök mot en 15-årig flicka i central Kungsbacka. Enligt polisen rör det sig om tre män som ska förföljt och sprungit efter flickan i närheten av Aranäsgymnasiet.

Männen ska ha dragit ner flickan på marken, men hon ska ha lyckats slita sig loss och sen sprungit iväg från männen. Flickan fick inga fysiska skador men uppges vara chockad.

Lars Liffner vid Kungsbackapolisen säger att det är liknande signalement på de män som misshandlade en 16-årig flicka i måndags i Kungsbacka och utesluter inte att det finns ett samband.

Under dagen kommer polisen göra kompletterande förhör med flickan och knacka dörr i området. För att öka tryggheten kommer även polisnärvaron att förstärkas och från och med i dag sätts en trygghetsskapande ordningsgrupp in i Kungsbacka.

Trots att det skett två överfall säger Anders Wiss närpolischef på polisen i Kungsbacka att man inte behöver vara rädd för att gå ut.

– Jag tycker inte det, det ska man inte vara, man ska bete sig som vanligt. Samhället i dag har ju blivit mer hårt än det var för 10-20 år sedan, samhällsstrukturen förändras och människor i samhället förändras och även Kungsbacka dras med i den utvecklingen, säger Anders Wiss. 

Polisen tar tacksamt emot tips från allmänheten på telefon 114 14.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista