Jenny Adolfsson, känd som 'Kitsune' i TV4-programmet 'Gladiatorerna' under SM i styrkelyft i Borås 2014. Foto: Jens Bornemann/TT.
Adolfsson lyfter tungt vid ett tidigare tillfälle, SM i Borås 2014. Foto: Jens Bornemann/TT. Foto: Jens Bornemann / TT

Starkt EM-guld till Jenny Adolfsson

Brons i knäböj, guld i bänkpress och silver i marklyft. Och guld totalt. Det blev EM-resultatet för "Kitsune" från Hyltebruk.

När styrkelyfts-EM avgjordes i Estland kammade Sverige hem tre EM-guld i totalklasserna. Ett av dem gick till Jenny Adolfsson som är uppvuxen i Hyltebruk, för många känd som gladiatorn Kitsune.

I styrkelyft tävlar deltagarna i tre grenar, knäböj, bänkpress och marklyft. I varje gren delas medaljer ut, men den riktigt prestigefyllda medaljen är den i totalen. För Adolfssons del blev det brons i knäböj efter 155 kilo, guld i bänkpress på 112,5 kilo och marklyft på 182,5 kilo. Totalt alltså 450 kilo, och det gjorde att hon tog guldet i 63-kilosklassen.

Förbundskaptenen Karolina Arvidsson säger till SVT sport att hon är så stolt över tjejerna att hon blir helt gråtfärdig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista