Matchbild HK Aranäs-Ystads IF
1 av 2
Matchbild HK Aranäs-Ystads IF Foto: Per Söderhjelm
Matchbild HK Aranäs-Ystads IF
2 av 2
Matchbild HK Aranäs-Ystads IF Foto: Per Söderhjelm

HK Aranäs tappade stort i slutminuterna

1:44 min

HK Aranäs tog emot Ystads IF. Mot slutet var det riktigt jämnt.

Hemmalaget förlorade till slut med 27-35, men HK Aranäs Jonathan Wiklund, som gjorde sex av målen, menar trots slutresultatet att man ändå var nära att vinna matchen.

– Ja, det var nära i dag, men i slutet var det många bortkastade bollar och slarv och lite så. Det kändes bra hela matchen, men där i slutet så höll det inte riktigt hela vägen, säger Jonathan Wiklund.

13-17 stod det vid halvleksvilan. 723 personer tittade på denna match där hemmalaget hade 25-25 när det återstod ca 9 minuter att spela, men då la gästerna in en högre växel och kunde dra ifrån.

– Vi blir lite stressade när vi kommer ikapp och känner att vi är med, men sedan så kastar vi bort någon boll och gör någon felväxel så gör dom mål. Sedan sänker vi huvudet lite och då blir det i stå, säger Jonathan Wiklund i HK Aranäs.

Anton Hallbäck i Ystads IF gjorde sju mål på sina före detta klubbkompisar i Aranäs.

– Det kändes väl helt okej, säger han.

– Det var en pendlande match. Det är ganska jobbigt att åka hit upp och spela, det är en svår bortamatch. Aranäs har allt att vinna i detta och vi kommer från en bra trend så det gäller att hålla det uppe. Det var lite svängigt, men det gick bra till slut, säger Anton Hallbäck.

Bästa målgörare i Aranäs enligt nedan:
Tommy Atterhäll 7 mål.
Jonathan Wiklund 6 mål.
Jesper Gustavsson 5 mål.

På onsdag 16/3 spelar HK Aranäs mot Karlskrona.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista