Skugga av en man i tunnel. Foto. Hasse Holmberg/TT.
Foto: Hasse Holmberg / TT

Flera brutala överfall i Halmstad

1:06 min

Den senaste helgen har flera brutala överfall skett i centrala Halmstad. Polisen utreder om det finns ett samband.

Hallandsposten skriver att en av de överfallna är en kvinna som cyklade hem från en fest natten till i söndags. Hon blev attackerad och misshandlad av tre unga män i en gångtunnel. Enligt kvinnan ska gärningsmännen ha stått i vägen för henne och sparkat av henne från cykeln och sedan slagit henne i ansiktet.

En annan kvinna anmälde att hon blev påhoppad av tre gärningsmän som slog henne både på kroppen och i ansiktet. Det hände lite tidigare på lördagkvällen.

Och strax innan klockan 2 på söndagmorgonen ska två gärningsmän dragit ut två tonårskillar ur deras epatraktor och misshandlat dem med slag och sparkar.

– Det är ovanligt med den här typen av överfall där offret är en helt vanlig människa, det är helt oprovocerat och inte i krogmiljö. Därför finns det anledning att åtminstone kolla om det kan finnas ett samband, säger Martin Inglund, utredningschef på polisen i Halmstad till P4 Halland.

Polisen utreder om det kan handla om samma gärningsmän, men än så länge är det tidigt i utredningarna och det finns ingen utpekad gärningsperson.

– En påtaglig likhet i de här fallen är att det är fler än en person som misshandlat, och alla beskrivs som män i 20-årsåldern, säger Martin Inglund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista