Gessles nio i topp. Per Gessle Foto: Jesper Molin/Sveriges Radio
Gessles nio i topp. Per Gessle Foto: Jesper Molin/Sveriges Radio Foto: Gessles nio i topp. Per Gessle Foto: Jesper Molin/Sveriges Radio

Per Gessle listar ”nio i topp” i en ny podd

I tio program delar Per Gessle med sig av musikdrömmar, minnen och topplistor tillsammans med journalisten Sven Lindström.

Per Gessle har skrivit egna topplistor sedan han var fem år gammal – och förekommit själv på topplistor i 36 år.

– Jag är ju från den generationen som vuxit upp med listor, på mina första skivor gjorde jag till och med listor över vilka bandmedlemmar jag gillade mest och skrev ner dem på omslagen, säger Per Gessle.

Det första programmet, som handlar om nio låtar Per önskar att han skrivit själv, spänner över flera decennier, bland annat med klassikern ”Raindrops keep falling on my head”.

– Det är en låt som kan verka enkel, men det krävs en musikalitet som jag helt enkelt inte har för att skriva en sådan låt. Och det är inte många som har det. Jag kommer ju från en tre-ackordstradition som sen så klart utvecklats men det här kräver något helt annat, säger Per Gessle.

”Gessles nio i topp” består av tio program tillsammans med musikjournalisten Sven Lindström som bland annat skrivit biografin ”Att vara Per Gessle” och boken ”Roxette – den osannolika resan tur och retur”.

– Programmen är lite som ”Trädgårdsdags” fast i topplisteformat. Per och Sven munhuggs och diskuterar på ett underbart respektlöst sätt, säger producenten Per Scholander.

Serien "Gessles nio i topp" läggs ut som podd från den 24 mars och sänds i P4 från lördagen den 16 april kl. 21.03-22.00.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista