Bandysyskonen Mattias Johansson och Camilla Johansson i unga år
Bandysyskonen Mattias Johansson och Camilla Johansson i unga år Foto: Privat

Syskon från Frillesås skriver bandy-historia

5:01 min

På lördag är det SM-final för både herrar och damer i bandy i Stockholm. Då är Frillesås väl representerat med Camilla och Mattias Johansson.

På lördag är det SM-final för både herrar och damer i bandy på Tele 2 Arena i Stockholm. I finalen kommer det att inträffa ett historiskt ögonblick – i varje fall ur ett Frillesåsperspektiv.

Det är nämligen så att en spelare i damfinalen och en spelare i herrfinalen är syskon och uppvuxna i Frillesås – Camilla Johansson som spelar i Kareby IS och Mattias Johansson som spelar i Villa Lidköping.

– Det är få förunnat att ens få spela en final, att få spela final samma dag som lillebrorsan känns mäktigt och jätteroligt, berättar Camilla Johansson.

– Jag kan bara instämma. Sedan kan jag bara säga att de gångerna syrran spelat final innan så har jag bara suttit och varit avundsjuk. Så nu är jag jätteglad att jag nu är på rätt sida sargen.

Under uppväxten så spelade de båda syskonen mycket tillsammans och då var även storebror med. Camilla och Mattias spelade också i samma lag under tre år i ungdomsbandyn.

– Jag spelade tillsammans med killarna tills jag var tolv innan jag började med damerna. Sedan spelade jag både med damerna och killarna tills jag var 18 år, berättar Camilla Johansson.

Lyssna på hela intervjun med syskonen här ovanför!Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista