Cannabis Lysekil Skarstad Härva Foto: Polisen
Polisen slog till mot knarkligan i december 2014. Foto: Polisen

Långa straff för västsvensk knarkfabrik

Totalt 13 personer döms till fängelse för inblandningen i en omfattande knarkhärva i Västsverige. Bland dem två hallänningar.

Bland de som nu döms finns två män från Halland som hanterat narkotika, men som inte har haft att göra med odlingarna.

Polisen slog till mot knarkligan i december 2014.  Då greps totalt 27 personer runt om i Sverige. Tretton personer döms nu till fängelse mellan sex månader och nästan nio år för narkotikabrott.

– De har varit väldigt avancerade. Det är mer eller mindre industriell uppbyggnad. Man har haft olika schema för att sköta plantorna, bevattning och gödsling av plantorna, sa åklagaren Håkan Larsson till P4 Väst då

Männen har nekat till anklagelsen om grovt brott. Men tre av dem har tidigare erkänt vissa omständigheter som att de levererat jord till lokalen men också gjort vissa ombyggnationer. 

Kortast straff får en så kallad hantverkare, han döms till strax över två års fängelse. Längst straff döms en av huvudmännen till; åtta år och fyra månader. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista