Ett bowlingklot
Foto: TT

Ny bowlinghall i Halmstad

1:57 min

Hallandias damlag avslutar i helgen sitt elitseriespel i bowling. De kommer få kvala för att hålla sig kvar och det har varit en annorlunda säsong då de spelat sina hemmamatcher på bortaplan i Falkenberg. Nästa säsong kan det bli hemmamatcher i Halmstad igen.

Idag träffade företrädare för BK Hallandia den entreprenör som kan tänka sig att satsa på en ny bowlinghall i Halmstad. Ända sedan banorna som låg på Rejmes har det inte funnits en anläggning som passat för seriespel och klubbverksamhet i Halmstad

Tanken är att en ny anläggning kan stå klar redan till hösten inför nästa tävlingssäsong.

- Den första maj måste vi veta om alla ställer upp för att kunna beställa banor för att vara igång till hösten, säger Yvonne Martinsson, ordförande i klubben och även spelar i elitserielaget.

Den nya hallen planeras i en lagerlokal på Slipargatan och entreprenören heter Per-Anders Heurlin som driver en bowlinganläggning i Jönköping. Projektet i Halmstad riskerar dock att falla på mållinjen om det visar sig att ombyggnaden och driften blir dyrare än beräknade inkomster.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista