Här är alla artister som tävlar i Andra chansen i Halmstad.
Artisterna spenderade också en del pengar. Foto: Jonna Burén/Sveriges Radio

Mellobesökare shoppade loss för miljoner

Delfinalen Andra chansen gav klirr i kassan i kommunen.

8,5 miljon kronor uppskattar Halmstad kommun att hitresta mellobesökare, deltagare, arrangörer och media spenderade i Halmstad.

Därmed tycker Destination Halmstad att kommunen fått en hel del tillbaka för sina satsade 800 000 kronor, det skriver Hallandsposten.

Summan har man kommit fram till med hjälp av en schablonberäkning baserad på att ungefär 3000 av biljetterna till Andra chansens tre föreställningar såldes till människor som inte bor i Halmstad. Besökarna utifrån beräknas ha lagt 7 miljoner kronor på resor, boende, mat och annan shopping. 1,5 miljon beräknas deltagare, arrangörer och media ha använt.

– Man kan säga att en relativt liten insats har gett väldigt mycket tillbaka. Och många av vinsterna kan inte mätas i pengar, som all pr och Halmstadbornas stolthet över sin stad, säger Ann Johansson, chef för Halmstad Convention Bureau till Hallandsposten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista