Papegojan satt i förmiddags högt upp i ett träd utanför stadshuset. Foto: Privat.
Papegojan satt i förmiddags högt upp i ett träd utanför stadshuset. Foto: Privat.

Papegojan i tryggt förvar

Den förrymda blågula papegojan som satt utanför stadshuset i Kungsbacka i fredags har nu kunnat fångas in.

Papegojan gäckade Räddningstjänsten när de försökte fånga in den med hjälp av en kran under fredagen. Den flög nämligen iväg och lämnade stan.

Efter det siktades den på lite olika ställen innan den till slut kunde fångas in i Fjärås under lördagen. Djurskyddet Norra Halland meddelar på sin Facebooksida att arapapegojan är i tryggt förvar och överlämnades till ägaren under lördageftermiddagen.

Och såhär gick det till när fågeln fångades in, enligt en berättelse som Djurskyddet Norra Halland fått in:

"Fågeln hade sovit i ett träd hos grannen över natten. Sedan när upphittaren skulle upp och hämta posten så flög den efter henne, och följde sen efter henne hem till huset igen, där den landade på taket och drack ur stuprännan. Upphittaren hämtade en stege och klättrade upp till den, försökte locka den med ett äpple och när den kom tillräckligt nära så tog hon fast den med händerna. Hon fick ett litet bett i fingret men det var ingen fara."

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".