Pia Alexandersson från Falkenberg som är lärare på Europaskolan i Bryssel.
Pia Alexandersson från Falkenberg som är lärare på Europaskolan i Bryssel.

Pia från Falkenberg i Bryssel: Jag är orolig

1:42 min

I Bryssel finns just nu Pia Alexandersson från Falkenberg som är lärare på Europaskolan i Bryssel. 

Hon berättar att hon inte har varit i närheten av några explosioner och mår hyfsat bra men att det ändå är när i och med att hon är i samma stad och ofta använder flygplatsen till exempel. 

Jag känner mig orolig.

– Jag brukar inte vara det men det kryper närmare inpå en. 

Hon berättar att läget just nu ändå känns relativt lugnt, men det märks ju att något har hänt. Pia Alexandersson skulle åka till en väninna i Antwerpen och står utanför tågstationen Gare du Midi i Bryssel när P4 Halland får tag på henne.

– Jag insåg ju att det går inga metro och inga kommunikationer fungerar. Sen blev vi utfösta från tågstationen med poliser som hade svarta huvor på sig. 

Belgien har höjt terrornivån till den högsta i landet och uppmanat invånare att stanna inne. 

– Jag har fått reda på det nu, nu är min tanke att ta mig hem. Om det blir att jag går eller tar taxi vet jag inte.

Även om hon är orolig vill hon inte att hon ska gå runt och vara rädd för att åka metro till exempel, men just nu känns det oroligt. 

– Är läget lugnt nu eller kommer det att bli något mera. Det är ju det som känns olustigt så klart, säger Pia Alexandersson från Falkenberg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista