Martin Andreasson, busschaufför och skyddsombud. Foto: Daniel Gustafsson/Sveriges Radio.
Martin Andreasson har bott i Belgien. Foto: Daniel Gustafsson/Sveriges Radio.

Martin: Galningar ska inte hindra mig från att resa till Bryssel

"Då skulle man ju få gå och vara rädd hela tiden"
4:57 min

Martin Andreasson från Kungsbacka har bott i Belgien och har flera vänner i Bryssel.

Chock, förtvivlan, rädsla, oro. Det var helt obeskrivligt.

– Jag har följt det via belgisk media, mycket via telefon och ringt ner till mina närmaste vänner som jag har där nere. Men det har varit väldigt svårt att komma fram på telefon. Mycket Facebook och mycket media, säger Martin Andreasson som har bott i Belgien och som känner många i Bryssel. 

Det rör sig om explosioner på Bryssels flygplats och en tunnelbanestation. Minst 34 personer har dött. Något som Martin Andreasson inte trodde var möjligt i en stad med så pass mycket bevakning.

– Jag trodde att man kommit längre och jag blev väldigt förvånad att man lyckas attackera både en internationell flygplats av den storleken, där du har både EU och Nato, och även en tunnelbanestation så pass nära EU:s maktcenter, säger han.

Han berättar om en vän som nyss lade upp en bild på sociala medier med flamländska pommes frites i form av en hand som pekar finger.

– Det känns som att belgarna går tillsammans mot den här ondskan nu och lägger sig inte ner platt fall, utan vill visa att de är starka.

Vad har du för tankar om din nästa resa till Bryssel?

– Jag kommer åka som vanligt.

Inte rädd?

– Nej, aldrig. Då skulle man ju få gå och vara rädd hela tiden, och det är väl det som de vill, de här galningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".