Bordtennis
Foto: Marcus Ericsson/TT.

Halmstad får OS-kvalet i bordtennis

"Det blir egentligen ett litet EM"
0:39 min

Halmstad tar över det europeiska OS-kvalet i bordtennis. Spelplats blir Halmstad Arena och speldatum är 12-16 april.

Bakgrunden är att det europeiska bordtennisförbundet nyligen beslutade att flytta det europeiska OS-kvalet som skulle ägt rum i Turkiet den 6-10 april.

Anledningen till flytten var de hemska självmordsdåden i Turkiet under förra veckan. Efter snabba överläggningar sändes en officiell förfrågan till Halmstad om att ta över arrangemanget och nu avslöjar vd:n på Destination Halmstad, Johan F Lundberg, för P4 Halland att det blir Halmstad som får det europeiska OS-kvalet i bordtennis.

– Det ska ske redan om tre veckor i Halmstad Arena, säger han till P4 Halland.

– Och detta hade vi inte fått om vi inte varit med på banan och varit nere i Malaysia och visat upp oss, så det här är en fantastisk möjlighet. Det är 37 länder där det är tre tjejer och tre killar som är med och tävlar om 10 individuella OS-platser, så det blir egentligen ett litet EM, säger Johan F Lundberg.

159 spelare från 37 nationer kommer att vara på plats och göra upp om åtråvärda OS-biljetter. På herrsidan kvalar Per Gerell, Kristian Karlsson och Mattias Karlsson om OS-platser, alla har dessutom Halmstadkoppling. På damsidan representeras Sverige av Li Fen, Matilda Ekholm och Linda Bergström.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".