Arbetsförmedlingen. Foto: Yvonne Åsell/TT.
Foto: Yvonne Åsell/TT.

Arbetsförmedlingen: Missnöjda elever ska höra av sig

Nyanlända känner att de sitter av tiden och att utbildningen som ges på Alphace I Halmstad är ostrukturerad. Ändå vill Arbetsförmedlingen att de ska gå dit. Nu vill myndigheten att missnöjda elever ska höra av sig till dem.

– Det vi kan göra är att fortsätta ha nära dialog med Alphace som vi har i dag. Följa upp på plats också. Mitt nästa steg blir att sätta oss ner och prata om detta. Det är viktigt att elever som är missnöjda hör av sig till oss, säger Carola Lindgren, sektionschef på arbetsförmedlingen 

Arbetsförmedlingen upphandlade utbildningen grundläggande moduler som är en av de två utbildningar som kritiseras.

Carola Lindgren säger att de har ständig dialog med Alphace och att myndigheten kommer titta närmare på kritiken.

Halmstads kommun har också upphandlat en utbildning där, den som heter samhällsorientering som också kritiserats av eleverna.

Kommunens enhetschef för integrationsenheten Elisabeth Fock säger att kommunen också kommer att agera. 

– Mina tankar är att en utbildning måste upplevas som värdefull. Då får man jobba starkt för att den ska upplevas som vettig. Vi kommer ställa frågor om detta i en eventuell ny upphandling. Kommunen kanske väljer att driva samhällsorienteringen i egen regi, säger Elisabeth Fock. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista