Branden stänger helgvårdcentralen på Nyhem

Jourmottagningen på Nyhems vårdcentral är stängd under fredagen på grund av branden på Larsfrid i Halmstad.

– Vi fick besked vid kvart över nio att röken kunde gå in över vår verksamhet, och för att garantera fortsatt trygg verksamhet så tog vi ett beslut om att evakuera kvälls- och helgmottagningen till akutmottagningen på Halmstad lasarett, säger Kjell Ivarsson, chef för närsjukvården i Halland.

Under kvällar och helger är det till Nyhems vårdcentral som patienter som inte har några akuta besvär men som behöver specialistvård ska vända sig. Men nu får patienterna alltså åka till sjukhuset istället.

– Det betyder mest att man kommer behöva söka en annan lokal. Vår verksamhet är densamma, men vi har flyttat upp till akutmottagningen. Däremot fungerar fortfarande våra kontaktkanaler per telefon och 1177 precis som vanligt, säger Kjell Ivarsson.

Mottagningen är flyttad under fredagen i första hand.

– Vi följer situationen med branden i Halmstad, och under eftermiddagen och kvällen får vi ta ställning till hur vi gör under morgondagen, säger Kjell Ivarsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista