Moses Ibrahim.
Moses Ibrahim. Foto: Muhamed Ferhatovic

Baba Moe: Andersberg, stå på er!

4:55 min

I flera veckor har Andersbergsrapparen Baba Moes låt "Är ifrån betong" legat i topp på P3:s Osignat-lista.  

Baba Moe är uppvuxen i Andersberg och vill vara en förebild för unga i stadsdelen. P4 Halland träffar honom i hans studio i Andersberg. 

– Allt började här i Andersberg och det känns bra, säger Baba Moe. 

Baba Moe, eller Moses Ibrahim som han egentligen heter började rappa när han var 14 år gammal. Han berättar att musiken är viktig för honom, inte bara rytmen eller takten utan också orden.

Han vill genom sin musik bli en förebild för unga i Halmstad och stadsdelen Andersberg, han vill förmedla någonting positivt med sina låtar, berättar han. 

– Jag hade ingen egen förebild inom musiken som är från Halmstad. Det hade jag inte. Men om man har en förebild som sysslar med musik och inte med exempelvis kriminalitet, då hamnar man ju inte där, säger Baba Moe. 

Låten "Är ifrån betong" och som hörs i bakgrunden av ljudklippet och som finns inbäddad i artikeln är inspelad i Andersberg. Den handlar till stor del om den stadsdelen, en låt som gett Halmstadrapparen positiva reaktioner från många ungdomar.

Och när han i sommar släpper sitt första album så hoppas han att det får de ungdomar att känna att de kan uppnå sina drömmar. Han vill ge dem hopp. 

– Jag vill att de ska tänka på att jag har kämpat länge och kommit långt och att ungdomarna känner att de också, bara de kämpar, kan komma hur långt de vill, säger Baba Moe.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista