Karl Söderström i Varbergs Bois. Foto: Per Söderhjelm/ Sveriges Radio
Karl Söderström i Varbergs Bois. Foto: Per Söderhjelm/ Sveriges Radio

Skall Varbergs BOIS nå ännu högre?

"Vi kan inte sikta på annat än att bli bättre"
5:26 min

Förra säsongen fick BOIS sin bästa placering någonsin. I år tror veteranen Kalle Söderström att det kan gå ännu bättre.

Varbergs BOIS var länge med i diskussionen om en allsvensk kvalplats 2015 men det blev en femte plats till slut. Bättre har föreningen aldrig någonsin placerat sig.

Laget hade ett väldigt bra försvarspel och släppte in färre mål än seriesegrande Jönköping. Problemet var att de gjorde så få mål, något det skall bli ändring på i år.

– Vi måste göra 10-15 mål ytterligare och få våra forwards att göra fler mål. Vi måste också skjuta mera och göra fler mål på distansskott, det har vi övat mycket på, säger tränaren Jörgen Wålemark.

Laget har till den här säsongen bland annat förlorat de rutinerade mittfältsspelarna Mats André Kaland och Robin Tranberg, samt ytterbacken Anton Tideman och anfallaren David Johannesson. Tränare Wålemark tycker dock att laget har lyckats bra med sina förstärkningar som bland annat består av tre norska spelare. Särskilt nöjd är han över att BOIS lyckats skriva kontrakt med Elias Andersson från Helsingborg, som laget lånade förra säsongen.

– Inom några år kommer han att ta sig ännu högre upp än superettan med sin fina vänsterfot och fina teknik, säger Wålemark.

Elias Andersson själv har redan till den här säsongen större krav på sig själv än förra året.

– Poängmässigt vet jag att jag kan bättre. Jag kan göra fler mål och stå för fler assist.

Kalle Söderström tillhör en av veteranerna i BOIS. Han tror att laget kan ta ytterligare steg jämfört med förra årets femteplats.

– Jag har en bra känsla, vi har en bra trupp och är ett bra gäng. Det är en jämn serie men vi kan inte sikta på annat än att bli bättre, säger han.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".