Dag Hultefors (M) är ordförande i regionstyrelsens tillväxtutskott i Region Halland. Foto: Henrik Martinell / Sveriges Radio
Dag Hultefors (M) är ordförande i regionstyrelsens tillväxtutskott i Region Halland. Foto: Henrik Martinell / Sveriges Radio

Utvecklingscheckar finns kvar

1:21 min

Halländska företag får möjlighet att söka så kallade utvecklingscheckar från Region Halland också de närmaste två åren.

Detta ekonomiska bidrag, som under fem år funnits via utvecklingscheckar och tidigare konsultcheckar, har gett resultat säger Dag Hultefors, moderat ordförande i Region Hallands tillväxutskott.

- Vi ser en bättre utveckling av antalet anställda i företag som har fått sådana checkar tidigare och man ökar även förädlingsvärdet, säger Dag Hultefors.

Det här ekonomiska stödet, som under 2016 och 2017 handlar om upp till 150.000 kronor per företag, under förutsättning att företaget självt ställer upp med lika mycket pengar, har till stor del varit inriktat mot mindre företag i Halland och tidigare också särskilt mot kvinnligt ledda företag. Och just sådana har visat en särskilt god utveckling.

- Vi ser ett extra stort behov av att utveckla kvinnligt företagande, säger Dag Hultefors.

Pengarna används så att företagen kan få stöd av en erfaren konsult. Det kan till exempel handla om att man vill exportera sin produkt och får hjälp av en konsult så att detta kan göras på ett bra sätt.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista