Dromedaren Simba.
1 av 2
Dromedaren Simba efter mötet med en lastbil. Foto: Niclas Odengård/SR
Lastbilens vindruta gick sönder i nedre hörnet.
2 av 2
Lastbilens vindruta gick sönder i nedre hörnet. Foto: Patrik

Krockade med halländsk dromedar

2:54 min

Lastbilschauffören Patrik trodde inte sina ögon när flera dromedarer dök upp efter en skarp kurva. Trots att han väjde slog en av dem i vindrutan.

Patrik hade lämnat åkeriet strax före klockan fem i morse. Efter en kurva såg han vad han trodde var älgar längs vägen, han bromsade och väjde och upptäckte att det inte var älgar.

– Det var konstiga älgar, de har inga horn och de har en puckel, säger lastbilschaufför Patrik att han tänkte.

En av dromedarerna slog i vindrutan, men försvann från platsen. 

P4 Sjuhärad fick tipset att dromedarerna kom från Cirkus Maximum, som har sin bas i Älvsered i Falkenbergs kommun. Cirkusen ska ha föreställning i Ulricehamn ikväll, och P4 Sjuhärad ringde upp dromedarskötaren Anton Frank som genast gav sig ut för att kolla stallarna. 

– Så såg jag en av mina kameler komma tillbaka, de hade gjort det de aldrig brukar göra, de hade lämnat cirkusplatsen, berättar Anton Frank. De brukar aldrig lämna sitt område, fortsätter han.

– Dromedaren har klarat sig, det var säkert en kraftig smäll, men den står här och har lite skavsår, jag har ringt vår veterinär, säger Anton Frank.

Dromedaren var inte farligt skadad och veterinär ska titta till den idag, men den får nog ledigt från kvällens föreställning.

– Vår föreställning hänger ju inte bara på ett kamelnummer, kanske får cirkusen vara utan kamelnumret idag. 

Är det en kamel eller en dromedar?

– Det var en dromedar, det förvånar mig att han kunde se det, för många klarar inte av att se skillnaden, säger Anton Frank.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista