HALMSTAD 2015-05-31 Marcus Nilsson deppar under EM-kvalmatchen (playoff, andra matchen) i volleyboll mellan Sverige och Estland i Halmstad på söndagen. Estland vann med tre raka set, 26-28,22-25,9-25. Foto: Anders Andersson / TT.
Marcus Nilsson. Foto: Anders Andersson/TT.

Volleybollstjärnan hoppar EM-kvalet

3:03 min

Herrlandslaget i volleyboll får klara sig utan Marcus Nilsson från Torup i det kommande EM-kvalet.

– Jag kommer inte spela i landslaget för evigt. De yngre spelarna måste ta eget ansvar och få rutin. Den här turneringen kan vara ett bra tillfälle. Jag tror att det kan vara jättenyttigt, förhoppningsvis kan spelarna utvecklas ännu mer, säger Marcus Nilsson.

Men det är en tillfällig paus, säger Nilsson.

– Jag kommer fortsätta i landslaget framöver, det är inget definitivt slut.

Sverige åker till Tblisi den 18 maj för den första omgången i EM-kvalet där man möter Georgien, Azerbajdzjan och Schweiz.

Nilsson, till vardags proffs i turkiska Ziraat Bankasi, har kommit överens med landslagsledningen att han ska stå över. 33-åringen vill bereda plats för yngre.

Marcus har spelat i landslaget i 15 år och överlevt alla. Han har alltid ställt upp när vi hört av oss. Vi har full förståelse och respekt för hans beslut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista