John Bouvin i Badhusparken i Kungsbacka. Foto: Sveriges Radio
John Bouvin i Badhusparken i Kungsbacka. Foto: Sveriges Radio

Bouvin vill avsätta regeringen – igen

"Mitt mål är att sätta av riksdag och regering"
1:48 min

Den skandalomsusade före detta ledaren för Ny Demokrati John Bouvin gjorde come back i helgen i Kungsbacka.

Därmed är kampen för att få regeringen och riksdagen att avgå igång – igen.

John Bouvin före detta ledare för före detta riksdagspartiet Ny Demokrati gav sig upp på den politiska scenen i Kungsbacka i helgen igen.

John Bouvin valdes in i riksdagen för Ny Demokrati 1991. Han blev uppmärksammad för ett antal rasistiska och homofobiska kommentarer som han idag säger var påhittade av medier.

Han lämnade några år senare Sverige för Norge. Nu, efter 16 år borta är han tillbaka igen och åter på den politiska scenen i samband med den flyktingkritiska manifestation som gruppen "Nej till asylboenden i Kungsbacka" höll i helgen.

- Jag vill få folk att vakna, att ta eget ansvar, säger John Bouvin.

1994 skrev John Bouvin motionen om att avsätta riksdag och regering som han ger liv igen. Då avslogs den i riksdagen. Nu hoppas han att det är folket som kommer att driva frågan.

- Mitt mål är att sätta av riksdagen och regeringen. John Bouvin ska inte bli diktator, det är inte det det är frågan om, utan det ska tillsättas en kriskommission, säger han.

Hur ska du avsätta dem nu?

- Om vikingarna i oss vaknar så är det väldigt enkelt egentligen. Det är bara att omringa riksdagen och säga att folket har sagt sitt.

Han kritiserar bland pensionssystem, självförsörjningsgraden i Sverige som han anser är för låg och hur regeringen har skött invandringen och integrationen.

Du lyfter många saker som du anser vara problem. Men nu väljer du att prata på ett flyktingkritiskt möte. Är det det som är viktigast?

- Nej, absolut inte. Det viktigaste är att vi inte kan ta emot en enda människa till, säger John Bouvin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".