Christine "Tina" Karlsson, Elisabeth Öhman och Thereze Ingmarson träffas en gång i månaden för att stötta varandra i skrivandet. Foto: Therése Alhult/Sveriges Radio.
Christine "Tina" Karlsson, Elisabeth Öhman och Thereze Ingmarson träffas en gång i månaden för att stötta varandra i skrivprocessen. Foto: Therése Alhult/Sveriges Radio.

"Vi skrattar, gråter och skriver"

"Vi hjälps åt att nå våra drömmars mål"
3:44 min

En är före detta butikschef, en har forskat inom geologi och en är copywriter. Det som förenar dem är lusten att skriva.

En gång i månaden träffas de för att utbyta tips och råd och stötta varandra när skrivkrampen sätter in.

– Vi är tre halländska damer: En 40-åring, en 50-åring och en 60-åring som hjälps åt att nå våra drömmars mål - att skriva böcker, berättar Theréze Ingmarson som är bosatt i Åskloster.

Själv gav hon förra våren ut romanen Flugfiskarens dotter och har precis skrivit klart uppföljaren.

Hon blev inbjuden till skrivgruppen av Elisabeth Öhman och Christine "Tina" Carlsson. Tina som är geolog och bor i Glommen ger i slutet av maj ut deckaren Bittert svek i serien Falkenbergsmorden.

– Jag har jobbat med väldigt olika saker men skriver nu på heltid. Jag har bestämt mig för att skapa det liv jag vill leva, säger Tina Carlsson.  

Elisabeth Öhman från Kungsbacka är copywriter och gav förra året ut boken Svenska Ostron - havets juveler. Efter att hon vann första priset i en tävling om att få personlig författarcoachning under ett år, skriver hon nu på en roman.

– Det är väldigt värdefullt att träffas. Vi peppar varann, vi skrattar, vi gråter lite grann och tar nya tag. Vi får saker gjorde efter våra träffar. Det känns väldigt inspirerande, säger Elisabeth Öhman. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".