1 av 2
Peter Severstedt
2 av 2
Peter Severstedt instatschef räddningstjänsten Storgöteborg. Foto: Daniel Gustafsson / Sveriges Radio

En person skadad i brand i Kungsbacka

"Avgörande att räddningstjänsten var tidiga på plats"
2:23 min

En man i 45-årsåldern har skadats i samband med en lägenhetsbrand i centrala Kungsbacka. Skadeläget är oklart.

– Han är förd till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg och vi har en patrull på plats som kommer att höra honom när det är möjligt. Den skadade personen bor i den eldhärjade lägenheten, säger Peter Adlersson, informatör vid polisen region Väst, till TT.

Den skadade mannen fördes till Sahlgrenska sjukhuset. Vid klockan 16:40 var polispersonal på väg dit för att prata med honom. 

Branden, på andra våningen i ett flerfamiljshus, var fullt utvecklad när Räddningstjänsten kom fram. Byggnaden har evakuerats och man arbetar nu med att försöka begränsa skadorna i övriga delar av fastigheten.

– Lägenheten är helt utbränd. Den är genomsökt och enligt uppgift fanns inga ytterligare personer lägenheten, säger Peter Adlersson.

– Vi är där och ventilerar ut lägenheterna och kontrollerar platsen. Branden är så gott som släckt, säger larmledningsoperatören Martin Olsson vid klockan 16:20 till P4 Halland.

Huset är två våningar högt. Det finns i nuläget inga uppgifter om vad som kan ha orsakat branden.

Räddningstjänsten i Storgöteborg fick larmet tjugo över tre. Huset är beläget i anslutning till trästaden i Kungsbacka, enligt räddningstjänsten.

Att inte branden blev allvarligare än den blev beror enligt räddningstjänstens insatschef Peter Severstedt på att man var snabbt på plats. Ett par minuter senare och risken hade varit uppenbar för värre skador.

– Det slog ut lågor från sidorna och det hade kunnat bli en vindsbrand, säger Peter Severstedt insatschef räddningstjänsten Storgöteborg.

Kungsbackabon Emil Krantz blev vittne till branden på Västergatan och filmade den från sitt fönster. Se klippet här ovanför.

UPPDATERING: Enligt räddningstjänsten kommer eftersläckningsarbetet pågå fram till cirka klockan 22.00 på måndagkvällen. Därefter kommer polisen att spärra av platsen för en teknisk undersökning. En förundersökning om mordbrand är inledd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".