Tabletterna var bland annat gömda i ett reservdäck.
Tabletterna var bland annat gömda i ett reservdäck. Foto: Tullverket

Smugglade knark på färjan – åtalas

"Ligger gömda i ett reservdäck"
1:58 min

En 35-årig man åtalas för att ha försökt smuggla in över 10.000 narkotikaklassade tabletter på färjan mellan Grenå och Varberg. 

Mannen åtalas för grov narkotikasmuggling vid Varbergs tingsrätt. Han körde på färjan i en bil tillsammans med sin familj i mitten av februari. Mannen hade gömt tabletterna i påsar vid mittkonsolen mellan sätena och i ett reservdäck som låg i bagaget.

– Han har hyrt en bil hemma hos sig i Paris och i den bilen har han packat in sina barn, packning... och drygt 10.000 Subutex-tabletter, säger Thomas Ahlstrand.

Enligt tullen är beslaget är ett av de större av läkemedlet Subutex som gjorts i Sverige. Det är ett heroinliknande ämne.

– Med tanke på att mängden narkotikaklassade tabletter var så stor finns misstankar om att de var avsedda att säljas vidare, säger vice chefsåklagaren Thomas Ahlstrand till P4 Halland.

Mannens advokat sade till P4 Halland i samband med häktningen att någon annan har placerat de narkotikaklassade tabletterna i hans hyrbil.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".