HK Drotts nyförvärv Axel Franzén och Filip Berentsen. Foto:Ingemar Johansson/Sveriges Radio
1 av 2
HK Drotts nyförvärv Axel Franzén och Filip Berentsen. Foto:Ingemar Johansson/Sveriges Radio
Diego Pérez Marne, tränare i HK Drott.
2 av 2
Diego Pérez Marne, tränare i HK Drott. Foto: Henrik Martinell / Sveriges Radio

Drott har startat återtåget

Roger Wohlin, ordförande i Drott
2:57 min

Drott startade på tisdagskvällen försäsongsträningen och i samband med det presenterades en del nyheter inför nästa säsong, då laget återfinns i allsvenskan.

Efter 48 år i den allra högsta handbollseliten med ett flertal SM-guld på meritlistan kommer Drott nästa säsong spela i den näst högsta serien, allsvenskan. På tisdagskvällen inleddes försäsongsträningen och i samband med det presenterades en del nyheter.

Två nya spelare fanns på plats i Halmstad arena och det var Filip Berentsen från Västerås/Irsta, laget som Aranäs slog ut i elitseriekvalet, och Axel Franzén från Kroppskultur, division I. Under maj månad anländer ett tredje nyförvärv Yosdany Rios, en kuban som mäter 1,95 och väger 110 kg, med meriter från Portugals högsta liga.

Dessutom flaggade Drott för att fler nyförvärv är på gång. Som bekant har ett flertal av lagets etablerade spelare lämnat klubben och i nuläget ser det ut som att Drott i allsvenskan kommer att ha ett ungt lag.

Tränaren Diego Perez Marne kommer att ha Calle Mathisson som ny assisterande tränare. De båda har jobbat ihop med Drotts A-pojkar. Vidare presenterades en del nya ansikten som kommer att jobba med A-laget.

Ordföranden Roger Wohlin inledde tisdagskvällens presskonferens med att säga sig ha siktet högt ställt, Drott ska omgående tillbaka till elitserien. Återtåget har startat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".