Publiken lämnar den avbrutna allsvenska fotbollsmatchen mellan IFK Göteborg och Malmö FF .
Publiken lämnar den avbrutna allsvenska fotbollsmatchen mellan IFK Göteborg och Malmö FF. Foto: Adam Ihse/TT

Misstänkte knallskottskastaren nekar

Åklagare Ann-Sofie Prahl: ”Filmen håller på att analyseras”
0:38 min

Den 28-årige man som misstänks för att ha kastat knallskottet som fick till följd att matchen mellan IFK Göteborg och Malmö FF på Gamla Ullevi bröts nekar till brott.

– Han förnekar brott, säger mannens advokat Mia Sandros.

Mannen greps och anhölls under torsdagskvällen och har förhörts under förmiddagen.

– Vi har honom på film och han är identifierad. Mannen är fortsatt anhållen men förnekar brott, säger kammaråklagare Ann-Sofie Prahl.

Mannen vill inte kommentera filmen där han ska vara identifierbar.

– Vi har inte ens sett filmen, och han har instruerat mig att inte lämna några vidare kommentarer om detta, säger Mia Sandros.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för misshandel alternativt vållande till kroppsskada. Han ska redan 2010 ha åtalats efter att ha sprungit in på planen under en fotbollsmatch på Gamla Ullevi och fått tillträdesförbud. Efter fyra månader lättade tingsrätten på förbudet, skriver gt.se.

Han ska även stå under åtal nu tillsammans med två andra supportrar efter tumult i samband med en fotbollsmatch på Tele2 Arena sommaren 2015. Det lämnades dock inte in någon ansökan av polisen om tillträdesförbud för mannen efter den förseelsen.

Mannen har tidigare dömts för en mängd brott, bland annat flera fall av misshandel, övergrepp i rättssak och narkotikabrott.

– Han är väl känd av de poliser som jobbar med fotboll, säger förundersökningsledaren Claes Hagstrand till gp.se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".