Unnaryds fiberförenng har lagt ner många timmar för att ordna fiber till landsbygden. Foto: Mattias Bolin/Sveriges Radio.
Unnaryds fiberförenng har lagt ner många timmar för att ordna fiber till landsbygden. Foto: Mattias Bolin/Sveriges Radio

10 000 timmar för fiber i Unnaryd

Tony Gudmundsson: Alla borde få bredband
0:55 min

Unnaryds fiberförening har arbetat hårt för att Unnaryd ska få fiber. I går meddelade Region Halland att IP Only ska bygga ut fiber i hela länet.

– Jag tycker det är bra att alla människor som bor på landsbyggden får bredband för det är fantastiskt att ha, säger Tony Gudmundsson, vice ordförande i Unnaryd Fiber.

Föreningen har lagt ner cirka 10 000 timmar för att få fiber utanför Unnaryd.

– Det är bara att lyckönska dem som slipper lägga ner så mycket arbete.

Varje medlem i föreningen har betalat 23 000 kronor för att få bredband, men i och med Region Hallands satsningen kommer priset bli 19 900 kronor.

Tycker du att ni borde ha väntat?

– Absolut inte. Nu har vi haft det i ett år, och vi kommer att ha det fram till 2020 när de kommer att vara klara. Då ligger vi fem år fram i tiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".