Falkenbergstjejen och före detta thaiboxaren Madeleine Vall är med i kommande superhjältefilmen Wonder Woman.
Falkenbergstjejen och före detta thaiboxaren Madeleine Vall är med i kommande superhjältefilmen Wonder Woman. Foto: Privat

Madeleine Vall i Hollywoodfilmen Wonder Woman

"Har inte fattat det själv!"
6:39 min

I den kommande Hollywoodfilmen om superhjältinnan "Wonder Woman" hittar vi Falkenbergstjejen Madeleine Vall som amasonkrigaren Egeria.

Efter att ha varit känd för sina framgångar inom thaiboxning fick Madeleine i höstas tänka om. 

Hon blev tvungen att avbryta karriären efter att ha drabbats av hjärnskador.

Hon var bara en smäll från att inte vakna upp mer.

Jämfört hur jag mådde då så mår jag väldigt bra. Faktumet består ju, men nu har jag fått fokusera på massa nya roliga saker så nu tycker jag att livet är ganska härligt igen.

Efter att ha medverkat i Johan Falk-filmer och i Aviciis musikvideo dök det upp ett erbjudande som stuntskådespelare i en Hollywoodfilm.

Det blev till att packa väskan för Madeleine och börja pendla mellan Stockholm, London och Italien för att iträda rollen som amasonkrigaren Egeria.

– Det har varit skithäftigt! Från början var det meningen att jag bara skulle göra stunts men så fick jag en egen karaktär att spela.

Även om Madeleine är van att slåss i boxningsringen gällde helt andra förutsättningar när det skulle till att bli action på vita duken.

– Det är mycket svårare. Jag har ju rörelsemönster sedan tidigare, men nu ska man överdriva istället. När man slåss på riktigt vill man helst inte att någon ser hur man slår utan bara känna det och inte fatta vad som hände.

Superhjältefilmen "Wonder Woman" har Sverigepremiär sommaren 2017. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".