Tomas Erheden fastnade i telefonkö hos polisen när han skulle anmäla inbrottsförsöket på sin minigolfbana.
Tomas Erheden fastnade i telefonkö hos polisen när han skulle anmäla inbrottsförsöket på sin minigolfbana. Foto: Privat

Tröttnade på polisen – 153 samtal före i kö

Tomas Erheden: Det är brutalt dåligt
1:01 min

När Thomas Erheden i Falkenberg skulle anmäla ett inbrottsförsök i går var det så många före honom i telefonkön att han gav upp.

Thomas Erheden har en minigolfbana på Skrea strand. I går möttes han av krossade rutor när någon hade slängt in stora stenar.

– De kom aldrig in, men det är ändå tråkigt. Man känner sig ledsen när man kommer ner och det är förstört helt i onödan. Bara kastat in och sabbat, säger han.

Men han har inte anmält inbrottsförsöket. Han fastnade nämligen i polisens telefonkö.

– Jag försökte ringa polisen i går, men de stänger klockan fyra. Sen ringde jag polisen centralt, men då var det 153 samtal före, så jag gav upp.

Vad tänker du om det?

– Det är brutalt dåligt. Det känns som vi monterar ner den här statusen av rättssamhället när man försöker nå polisen och så går det bara inte, säger Thomas Erheden.

Riksdagspolitikern Hans Hoff (S) från Falkenberg reagerar skarpt på de långa telefontiderna och att polisen prioriterar bort larm. Han lägger skulden på polisens omorganisation och kräver att inrikesministern och partikollegan Anders Ygeman agerar.

- Centraliseringen till Göteborg och Västra Götaland har inneburit att polisen har behövt prioritera ner sådant som man tidigare haft prioriterat och åkt ut på.

Hoff vill att polisen ska ta tillbaka det arbetssätt som fanns före omorganisationen. Den nuvarande situationen är oacceptabel, säger han. 

-  Här handlar det om att agera direkt.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".