Här är Halmstads snyggaste byggnad

1:30 min

Äldreboendet Olsgården i Oskarström vann Halmstads byggnadsnämnds arkitekturpris 2016.

– Det är omtumlande, jag har ju gått i pension så detta var sista chansen att få ett pris. Har jobbat som arkitekt i Halmstad i 40 år så yes! Äntligen, säger arkitekten Stellan Eriksson.

För 19:e gången delade byggnadsnämnden i Halmstad ut årets arkitekturpris. I år var det något färre nomineringar än innan men konkurrensen var ändå tuff. Det nybyggda äldreboendet Olsgården ställdes mot flerbostadshuset Galgbergsterassen, villan Strandlida och lekplatsen Solrosparken på Vallås. Kjell Helgesson, centerpartist och ordförande för byggnadsnämnden säger att det var inte lätt att välja. 

– Det är alltid svårt att välja. Alla nomineringar vi får in i nämnden är bra. Olsgården smälter väldigt väl in i sin arkitektur med landskapet runt omkring. Det är den helhetsbilden med fastigheten som vi i nämnden tycker är intressant, säger Kjell Helgesson (C).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista