Parfymtjuvar backade in i affären

Ännu ett inbrott har ägt rum på parfymaffären Lyon i Laholm. Vid halvfyratiden på måndagsmorgonen gick larmet i butiken när en bil backade rakt in i butiken.

Grannar som väcktes av ljudet såg tre män inne i butiken. Männen bar ut några väskor med gods ur butiken och försvann i en andra bil från platsen.

Båda bilarna som användes vid brottet var stulna.

Det här är tredje gången inom ett år som parfymeriet Lyon utsätts för inbrott, och att just parfymeri drabbas är inte ovanligt.

Förklaringen till att just parfymerier är så utsatta är en enorm andrahandsmarknad. Det säger Dick Malmlund, säkerhetschef på branschorganisationen Svensk Handel till P4 Radio Halland.

- Folk tänker inte längre än näsan räcker och köper märkesparfymer som erbjuds på jobbet, på krogen eller av bekanta. Varorna är extremt lättsålda, säger säkerhetschefen.

Samtidigt konstaterar han att polisen inte längre arbetar med häleribrott.

- I polisens statistik har antalet hälerier halverats på tio år. Vilket bara visar att ingen jobbar med det längre, säger Dick Malmlund.

Polisen har inga spår efter de tjuvar som nu senast bröt sig in i Parfymeri Lyon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista