Valmir Berisha och Daniel Kindberg.
Valmir Berisha kan bli ÖFK-spelare, hoppas Daniel Kindberg. Foto: Pontus Lundahl & Robert Henriksson/TT

Östersund söker dispens för att värva Valmir Berisha

Daniel Kindberg: Vi har kommit ganska långt
2:51 min

Östersunds FK vill ha den för tillfället klubblösa talangen Valmir Berisha. I dag skickar klubben in en dispensansökan för att få värva Berisha, även om transferfönstret är stängt.

– I dag skickades ansökan om dispens in. Men inblandade tror inte det är så stor möjlighet att få dispens. Vi avvaktar utslaget, säger ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg.

Valmir Berisha, född 1996, slog igenom med dunder och brak 2013 i U17-VM där Sverige tog brons och Berisha blev turneringens skyttekung.

Efter det gick flytten från Halmstad och HBK till det italienska storlaget Roma. Berisha hade svårt att få speltid och lånades sedan ut till Panathinaikos. Han flyttade då till holländska Cambuur men kontraktet förlängdes inte. Valmir Berisha är för närvarande klubblös.

– Vårt intresse är lika stort idag som för en månad sedan så det kvarstår. Sedan handlar det om han kan vara spelklar den här hösten. Vi har kommit ganska långt i våra diskussioner men än är det inte klart, säger Daniel Kindberg.

Valmir Berisha är en spelare som kan vara aktuell för ÖFK även i ett senare skede, om nu inte dispensansökan går igenom. Han har kvaliteter som passar in i ÖFK, menar Daniel Kindberg.

– Han har väldigt utvecklingsbara egenskaper, framför allt i och kring straffområdet. Han är en spelare som skulle kunna utveckla sina egenskaper väldigt positiv i vår miljö, säger Daniel Kindberg.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".